torstai 17. huhtikuuta 2014

Viikonloppuna mätsäröitiin Jossun ja Ruutin kanssa, lauantaina Imatralla Etelä-Karjalan belgien mätsäri. Elvi esiintyi eliittiluokassa, ihan ok suoritus. SIN3 tulokseksi. Pyysin kehän jälkeen vielä tuomarin käsittelemään, heti kehänauhojen ulkopuolella rennompi ja rauhallisempi. Kotona taidettiin puuhata vielä pikkutokoiluja, paikkamakuu oli ainankin illan ohjelmistossa olohuoneessa.

Sunnuntaina aamusta oltiin kannustamassa Pinjaa ja Jillaa agiradoilla, onnea nollasta ja voitoista! Käytiin sen jälkeen kävelemässä Mattilassa, mistä suunnattiin Saimaan Pelastuskoirien mätsäriin Starkin pihalle. Sää oli ihan kamala, kylmä ja vettä satoi, mutta Elvi esiintyi ihan melkein asiallisesti vaikka tuomari ällöttikin. Palkinnot jäivät tällä kertaa saamatta, mutta sitä tarvittavaa treeniä saatiin.

Maanantaina aamulla käytiin lenkillä Mirkan ja poikien kanssa. Elvi ei ollut aluksi kovin innostunut uudesta kaverista Kurusta, mutta kun pääsivät juoksemaan metsässä, Elvi jopa kehtasi juosta muutaman pätkän poikien kanssa. Tehtiin pihalla vielä pikkutokot Mirkan liikkuroimana, Elville neljä tunnaria, ekat huonoja, toiset parempia. Ja seuruusta askeleita (oikea ja vasen tosi hyviä, peruutus huono!) sekä käännöksiä (pitäisi opetella kävelemään...). Kivoja pätkiä muuten.
Illalla vielä omalla pihalla paikkamakuu, kesto reilu minuutin. Ensimmäisen viiden sekunnin aikana vaihteli painoa takaosalla puolelta toiselle, sen jälkeen minuutin kohdalla korjasi pariin kertaan, muuten tosi rauhallinen ja levollinen! Tehtiin myös tunnaria, neljä toistoa, kaikki erinomaisia! Seuruussa käännöksiä (ei kummoisia), sekä pitkää suoraa, missä kontakti kesti yllättävän hyvin! Taidettiin myös ottaa kapulalla sivulle tuloja, Elville oli äärettömän vaikea ymmärtää palauttaa kapulaa oikein kun palautus suunta oli miun selän takaa. Se meni jatkuvasti oikealle puolelle nenä vastakkaiseen suuntaan (eli periaatteessa juuri niinkuin se palauttaa kun tulee "oikeasta" suunnasta), eikä oikeanlaista meinattu saada aikaiseksi. Onneksi kokeessa
kapula tulee vaan sieltä edestä päin, ei ihan koira hämmenny.

Tiistaina päivä alkoi treeneillä Nean ja Riinan kanssa. Ohjaajalla oli huono päivä ja ei sujunut, mutta tunnarit onnistui jee päivän paras juttu! Ekaksi taidettiin tehdä ruutuun päin seuraamisia Nean häiriköidessä, koira selkeesti tajunnut jotain, eikä ollut heti tilaisuuden tultua syöksymässä ruutuun. Taidettiin tähän väliin tehdä epätoimivaa merkkiä joka hetken päästä melkein toimikin. Sitten oli ruutua, pitää muistaa palkata siitä mitä haluan, ja treenata joskus vaikka loppuosaa. Ruudun jälkeen taidettiin tehdä kaukoja, joita sillä hetkellä inhosin yhtä paljon kun paikkamakuuta. (tosin en enää nyt, sillä ne oli ihan kivoja illalla kotona!) Seiso-istu vaihdossa Elvi saattaa jopa peruuttaa, tai ainankin pompauttaa pyllyn istuessa taaksepäin. Seisomaan noustessa tulee etupainoiseksi ja pitkäksi. Mutta ehkä nää joskus tästä, pitää treenata useasti ja palkata vain niistä oikeanlaisista vaihdoista. Loppuun vielä tunnarit, kaksi kasaa ja ehkä neljä toistoa? Kaikilla rauhallinen (pitää opettaa ravaamaan kapuloille!) ja kävi kapulat asiallisesti läpi, yllätyin yhdestä suorituksesta minne se syöksyessään potkaisi oikean pois rivistä ja kävi useampaan kertaan väärät läpi, eikä alkanut lähmimään vaan haisteli ja löysi oman rivistä lähteneen, jee! Tehtiin vielä paikkamakuu, ihan ok, pyöritti pyllyä jonkun verran.

Keskiviikkona tokoiltiin kameran kanssa, höntsäiltiin vaan. Ruutuun lähetyksiä, ihan jees. Ja meni jopa kerran maahan käskystä, todistusaineistoa alla! Seuraamispätkä, kontakti kesti kokoajan ja muutenkin ihan kivaa! Onhan sen paikka joo edessä ja eihän se mitään hajurakoa pidä, mutta ei haittaa! Tehtiin myös hmm... hyppynoutoa! Hieno kuva tulikin, ja liikekin onnistui ;D Loppuun tunnari, ei kameraa todistamassa, mutta oikeita tuli ja hyviä toistoja, jes! Kiitos Nealle kuvista, joudut höntsäilemään toistekin ;DEi kommentteja:

Lähetä kommentti