maanantai 28. huhtikuuta 2014

Jaa, mitäs sitä on viime viikolla treenattu? Muistikuvat aika hataria, kun en oo niitä päivittäin kirjannut ylös.

Kokonaisuudet kuitenkin melkein mielessä, ahkerasti ollaan tehty.
Tunnari edistynyt siihen pisteeseen että vain omaa on tuotu, kapuloita ei maistella läpi, haistelee rauhallisesti. Lähetyksessä edelleen hiottavaa, ei tee koemaisesti vaan löntystää kasalle, jolloin pysyy riittävän rauhallisena. Palauttaessa rouskuttaa kapulaa, mutta siihenkin on jo puututtu. Nyt tunnari saa olla hetken mietintämyssyssä, sitä treenattu paljon, hetki huilia tekee varmaan ihan hyvää.

Ja kun jotain saadaan painaa hautumaan Elvin pieneen mieleen kaivetaan sieltä suuresti epäonnistuva ruutu paikalle. Ei löydä oikeaa paikkaa, turhauttavaa kun se on sen joskus osannut. Kuitenkin ihan kiva liike treenattavaksi, kunhan keksin jonkun varmasti toimivan tavan lähestyä ongelmaa.

Kaukoja oon naksutellut ihan edestä koiralle, s-i paranee kokoajan, muut ei niinkään. Homma jatkuu siis.

Istumisia ollaan muistuteltu Elville, alkuun oli tosi tosi hankalaa, mutta nyt vähän parantanut. Matkaa varmaksi ja koemaiseksi liikkeeksi kuitenkin on, mutta idea on jo hallussa!

Paikkamakuita ollaan tehty, pysynyt, mutta pyörittää pyllyä. Antaa olla vielä hetken noin, katotaan sitten miten siihen uskaltaa puuttua. Paikkamakuu seuraa kaivattaisiin, vapaaehtoisia?

Sunnuntaina saatiin Riina ja Sabi kylään, joten päiväohjelmaan kuului käpsyttelyä satamassa. Sabi sai vapautuksen iltaohjelmasta, ja lähdettiin Riinan ja Elvin kanssa metsään ja sitten tokoilemaan. Elvin ohjelmistoon kuului seuraamisen käännöksiä, joihin oma panostus ei oikein toiminut, tehtiin vähän niin ja näin. Jos kävelen ite hyvin käännökset ja annan koiralle aikaa tulla mukaan ongelmia ei ole ja kääntyy ihan näppärästi, mutta liian usein vaan kääntyilen varoittamatta koiraa ja ei onnistu ihan kauhean hyvin.

Treenattiin myös ruudun paikkaa, nyt juoksee napakasti ja jos pysäytän, pysähtyy keskelle, jos olen hiljaa ja annan hakea paikkaa niin oikea reuna kutsuu.

Jatkettiin vielä kaukoilla, treeniseura Pinjan mukaan oli ihan hyvällä mallilla ja olihan ne ihan ok. S-m vaatii vielä paljon hommaa, mutta s-i parantunut ihan hurjasti! Ja matkaahan ei siis tosiaan ole vielä mitään, saa nähdä miten onnistuu joskus kun pitää ottaa etäisyyttä.

Kuvista kiitos Pinja :)Maanantain ohjelmistoon on kuulunut pari lenkkiä ja illalla Elvin kanssa treenit. Riina ja Sabi uponnut menoon mukaan hienosti, yöllä oli valinnanvaraa valita kainalokaveri. 

Team Ebba&Albus

Illan treenit sisälsi paikkamakuun ruudun rakentamisen ajan, oli ihan ok ja skarppina, kun lähden ruudulta päin koiraa kohti possu varastaa ja syöksyy ruutuun ennen kun suuta kerkeän avata. Koiran palautus takaisin makuupaikalle, uusi makuu kun keräilin roskia kentän toisesta nurkasta, sitten koiralle asti ennen kuin palkka ja vapautus.

Ekana tehtiin ruutua, joka suunnasta, lyhyitä ja pitkiä matkoja. Ihan ok suorituksia, varsinkin aluksi. Koiralla oli enemmän ajatusta juosta ruudusta läpi kuin kaartaa oikeaan reunaan. Stoppaamalla hienoja pysähdyksiä takareunaan, pallo palkaksi. Pari huonompaa oikealle kaartavaa, niistä ei palkkaa, kutsuin koiran pois ja uusiksi. Sitten yksi ruutu pitkästä matkasta, meni tosi makeesti, en tiiä oliko takalaidasta yli, mutta jos oli niin ei haittaa!

Seuraavan katottiin luoksarin stoppeja, koira oli vähän ylikierroksilla ruudusta, eikä ollut ihan parhaita stoppeja/maahan menoja. Kerran hyvä maahan, stoppikin oli ihan ok, sitten jatkettiin. Suurin ongelma liikkeessä oli kyllä tolpan kierto: käsken kiertämään, Elvi juoksee ruutuun. Palkkasin onnistuneita kiertoja, meni ihan ok, ja sitten taas seuraavalla se onkin kiertämässä ruudun tötsiä, vaikka ruutu oli ihan eri suunnassa. Hauskaa.

Tehtiin vielä yksi seuraaminen, joka sisälsi käännökset joka suuntaan, hitaan, nopean, pitkän suoran kohti ruutua (kontakti kesti!!) josta palkkaa.

Siirryttiin kentältä kotipihalle ja haettiin nameja, minkä jälkeen jatkettiin 5min piilopaikkiksella. Alussa reilu minuutin oli tosi hyvin, sitten pari painon siirtoa ja lonkalleen. N. 4min kohdalla taas pieni levottomuus, mutta paranee (toivottavasti...)

Vielä kaukojen naksutteluja, saatiin onnistuneita maahanmenojakin, jes! Elville on selkeesti helpompi mennä maahan pidemmällä rungolla kun lyhyellä, mikä onkin varmaan koematkaa ajatellen ihan ok juttu. Kunhan ei vaan tuu liian etupainoiseksi, siitä vaikeampi lähteä istumaan. Koetetaan löytää joku kultainen keskitie, tänään onnistui kyllä m-s-i vaihdotkin, mutta oon siinä noin metrin päässä koirasta, en tiiä miten sujuu pidemmältä matkalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti