perjantai 11. huhtikuuta 2014

Tiistaina touhuttiin tokon parissa, en tiiä mieltä oon. Häiriötreeniä oli lisää, agikäskyt herpaannuttaa koiraa pahemman kerran, mutta kyllä se skarppaa kun oon ite tarpeeksi mukana ja ajatuksella.
Tehtiin kaukoja, aika huonoja. Takapalkalla, Nea naksautteli. Lisää treeniä kotona ja pakko pitää kiinni kriteeristä. Myös metallinoutoa, oli koemaisena, Elvi rumasti varasti kapulalle. Pari kertaa uudestaan, viimeisellä jaksoi tsempata ja pitää pyllyn maassa ennen lupaa. Eipä tälläistäkään ongelmaa ole ennen ollut, huppista. Onneksi kapula tuli hienosti takaisin päin, jee!
Myös tunnaria hiottiin, kahden kasan välillä. Alkuun näpsi, mutta toistojen myötä väheni ja kaksi viimeistä oli jo melkein tunnarin näköisiä! Loppuun paikkamakuita, saman oloisia kuin maanantaina, tylsäää!

Keskiviikon ohjelmistoon kuului aamulenkin tunnarit, tehtiin metsässä, kolme kasaa ja lähettelyä kasalta toiselle, jokaiselle kolmesti. Kahdella ensimmäisellä maisteli enemmän, loppua kohti paransi, jotkut kerrat ihan ilman hampaita, osalla maistoi yhtä, mutta huomattavasti parempia kuin maanantaina.
Kotona tehtiin vielä noin 4 minuutin piilopaikkis, en huomannut liikkumista, mutta en sitä jatkuvasti vahtinut.
Iltapäivällä vielä lenkkeilyä Nean ja koirien kanssa, kuvailtiin koiria kun sää oli kiva ja sain raahattua sen kameran mukana.
Torstaina reipas aamun aloitus ja heti ysiltä tokoilemaan. Elvi teki avon koemaisesti läpi, ihan jees. Seisominen ei toiminut, lähti perään ja kaikessa muussa pientä tekemistä, josko sitä joskus jaksaisi. Tehtiin luoksaria erikseen, Elvi juoksi miun ja Nean välillä. Stopit ihan hyviä, jarruttaa heti käskystä mutta ei se kun seinään pysähdy. Enkä tiiä haittaako, oon ihan tyytyväinen nyt tuohon. Ja tunnaria, kolme kasaa, jokaiselle kaksi(?) kertaa. Kaikki oli melko hyviä, parissa napsaisi yhtä, mutta meni rauhassa ja jopa tsekkasi kapuloita, jee! Paikkamakuita kaksi, ekassa vahdin tiukemmin, pylly pyöri, tokassa Sabin ja pallon häiriköimänä päätyi piiloon, palautin ja makasi lopun ihan ok. Saa maata vielä iltapäivällä varmaankin pihalla yhden makuun. Päädyttiin taas lenkille (= laahustamaan Rutolaan), ihana kevät sää, pitää ottaa kaikki ilo irti!

Perjantainakin aamulenkiltä tokoilemaan meijän kentälle. Aluksi nopeita perusasentoja, oli tosi hyviä, jee! Pitää jatkaa tällä linjalla ja palkata ne nopsat vaan. Pieniä seuraamispätkiä, ekat hyviä ja palkkautui kehuilla kivasti, mutta sitten menikin pieleen kun kentän poikki päätti oikaista kettu. Elvi meinasi lähteä perään, erittäin rumalla karjaisulla kääntyi takaisin, mutta jäi siihen pöhinä tilaan ja piti ottaa pientä taukoa. Heiteltiin palloa ja tehtiin temppuja, ja hetkisen päästä koira taas rentona ja jatkettiin puuhailua. Tehtiin sitä seisomista, pyörin ympärillä ja kävelin yli jne. Pari kertaa meinasi lähteä perään, mutta ymmärsi kyllä pian, että paikallaan kuuluisi nököttää ja teki sitten hyvin. Sen jälkeen tehtiin luoksarin stoppeja kierroilla, pysähtyi lähellä hyvin, kauemmaksi stopattuna valui. Suoralla pätkällä jätin kerran taakse palkan, oli ok ja sitten kerran niin että heitin, sekin hyvä.
Elvi teki paikkamakuun tunnarin rakentelun aikana, ihan ok makasi. Hieman liikuttelua, mutta ei ollenkaan niin paljon, mitä on ollut Riinan kanssa maatessa. Tunnarit sujui kivasti! Kaksi kasaa ja kummallekin kaksi toistoa, kolmannella otti väärän suuhunsa, mistä pyysin pois ja lähetin uusiksi. Uudella yrittämällä hienosti etsi oman. Selkeästi parempaa nenänkäyttöä kun menee ravilla kapuloille kuin laukatessa. Loppuun päätin vielä käydä viemässä kentän päätyyn esineet etsittäväksi, mutta tyhmä kun olin en tajunnut, että ketun hajut sekotti kokonaan koiran. Ei tullut esineitä, kulki karvat pystyssä ketun jäljillä. Jätettiin siis siihen, takapihalle kävin yhden esineen viemässä mikä nousi ihan hyvin ja tuli jopa sivulle asti.

Iltapäivällä käytiin lenkkeilemässä Donin, Veeran ja Miiran kanssa, hauskaa oli nähä! Kiitos taas Miira upeista kuvista, en saa silmiäni irti parhaimmista!
3 kommenttia: