maanantai 7. huhtikuuta 2014

Eilen puuhattiin kaikenlaista, aamulla käytiin kannustamassa Jilla-mamaa agilityssa ja tytöt kävi vähän  yhdellä metstätiellä spurttaamassa. Muuten muistuteltiin mieleen, miten sitä isossa koiraporukassa käyttäydyttiinkään ja ollaan välittämättä muitten rähinöistä. Agilitya ei onneksi ole isompi ikävä miulla ainankaan, koira oli kyllä kurvaamassa suorittamaan rataa, mutta ehkä taas joskus lainaohjaajan kanssa. Mie en näe järkeväksi meidän höntsäagista silloin tällöin maksaa järkyttävän isoja treenimaksuja, joten olen siis itse agilityttä. Eikä edes haittaa!

Agihallilta jatkettiin matkaa Joutsenoon match showhun, missä vietettiinkin koko iltapäivä. Koiria oli älyttömästi, Elvi numerolla 49, joten odoteltavaa oli. Käytiin heittämässä lenkkiä läheisessä metsässä ja sitten pienesti tokoilemassa tyhjällä parkkipaikalla. Tehtiin seuruun askelia (kaikki aika ok! Peruutuksessa hiottavaa, mutta sen voisi esittää jo kokeessa), paikallaan käännöksiä (ihan hyviä nekin, miulle riittää) ja pieniä seuruupätkiä. Kontakti kesti kivasti pätkillä, jee! Asenne ei ollut ihan niin täydellinen kun olisin halunnut, mutta toimi hyvin. Loppuun vielä paikkamakuu, menin auton taakse piiloon. Ahnehdin, joten pituus reilu 4min. Heti aluksi meni lonkalleen, ja 3min kohdilla oli levoton, rauhoittui taas ennen kuin palkkasin. Oon ihan tyytyväinen, harmittaa tietysti vähän kun on niin tyhmä itse ja ei pikkuhiljaa malta pidennellä aikoja, mutta ehkä tämä tästä. ei näyttänyt siltä että nousisi/edes harkitsisi sellaista. Mutta eipä ollut muita koiria ympärillä.

Tänään sitten reippaasti aamulenkillä ennen kahdeksaa pienet metsätokot, sisälsi pikkuseuruita ja taisi olla kaukoja? Ei mitään kovin järkevää, kuhan hömpöteltiin kun Elvi löysi ihania käpyjä. Iltapäivällä uudestaan asian pariin Nean kanssa, Elvi teki häiriökontaktia, mikä oli melkein hyvää! Ruoka on liian paha, samoin kuin kaikki Elvin lempijutut, mutta se kuitenkin yritti hienosti.
Seuraavana katastrofaalinen tunnari, ekana vähän koemainen, söi kaikki läpi, valitsi oman ja palautti kivasti. Sitten en muista enää mitä tehtiin, käytiin kaikki variaatiot läpi miten tunnaria voisi treenata ja mikään ei toiminut. Hauska liike siis. Kenellekään ideoita meidän tunnariin? Elvi siis osaa(?) etsiä omansa, mutta usein käy suullaan näpsimässä kaikki läpi ennen valikoimista. Tänään ei kyllä haistellutkaan sitten enää pätkän vertaa ja toi sen minkä huvitti, mutta yleensä se oma on sieltä saatu tulemaan. Viime syksynä tehtiin paljon toistoja (vissiin kuitenkin liian vähän....) ja vähän saatiin ehkä edistystä tapahtumaan. Ehkä oli liian radikaalia odottaa, että tauon jälkeen kaikki onnistuisi, mutta ahdistusta silti liikkeestä ilmassa.
Tehtiin sen jälkeen hauskoja stoppeja, seisomisia ja maahan menoja. Elvi kiersi tötsää ja Nea naksautteli. Kumpiakin muutamat, teki sievästi ja kivasti jee!
Pienen huilitauon jälkeen paikkamakuu kahdesti, ajoista ei havaintoa, ei  pitkiä. Ekalla olin piilossa, tokalla näkyvissä ja pylly pyörii koiralla molemmissa... Levotonta painon siirtelyä takajaloilla, ärsyttävää. Aattelin, että katsellaan nyt suunnittelut kokeet toukokuussa, ja sen jälkeen jos asiaan puuttuisi jotenkin. En tiiä miten uskallan huomauttaa/korjata, en tahdo tästä liikkeestä yhtään isompaa ongelmaa kuin mitä se nyt on.

Tylsää tokoilua luvassa myös huomenna, jee. Pahoittelen kuvattomuutta, koetan huomenna vaikka raahata kameran mukaan ja saada jotain väriä tännekin :D

2 kommenttia:

 1. Mitään tylsää tokoilua! ;)
  Kuulemma näpsiminen voi jäädä pois omia aikojaan. En ehkä lähtisi siitä kieltämään. Onko sulla ollut kuusi tunnarikapulaa vai useampia? Mä kokeilisin jopa 20 kapulalla ja katsoo siinä, haisteleeko paremmin. Tai sitten tekisin yhden heinikossa tai metsässä tunnareita pari ennen tasaisella maalla tehtävää --> nenä paremmin auki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmiten ihan normi määrällä tehty, eilen tehtiin yksi missä kaikki laatikon kapulat, ei mitään eroa. Testattiin kahdella kapulalla ja kiellettiin väärästä tai oltiin huomioimatta, kaikki oli ihan epätoivosia yrityksiä :D
   Tuntuu tylsältä vaan ootella ja venailla paranemista, kun koko viime syksy treenattiin vaan huomioimatta näpsimistä, ja edistystä tapahtui niiiin hitaasti :D Mutta tänään tehtiin sitten taas useampia toistoja tunnaritehtävältä toiselle, ja kaksi viimeistä oli jo tosi asiallisia mistä pääsi palkkaamaan kunnolla! Voisin palata tuohon tunnarin tekoon myös lenkin yhteydessä, siellä se rakenneltiin ja jopa toimi alkujaan. Ja tänään toko oli taas ihan hauskaa ;D

   Poista