maanantai 11. helmikuuta 2013

Tänään vierailtiin Elvin kanssa taas Kouvolassa, koira päätyi leikkauspöydälle. Onneksi ei polven takia, vaan kauan pohditun steriloinnin. Joku päivä harmittaa, että tääkin tuli tehtyä, mutta seuraavaan pariin vuoteen ei miulla ole mahdollisuutta teettää pentuja, enkä osaisi jättää Elviä muille hoidettavaksi pentujen ajaksi. Ja valeraskauksistakin on alkanut tulla kerta kerralta ongelmallisempia, eikä lyhyt juoksuväli yhtään edistänyt ajatusta kohdun säilyttämisestä.

Päädyttiin sitten tähystysleikkauksella suoritettavaan sterilisaation. Pia Kesti oli lääkärinä, ja yhtä mukavaa palvelua kuin edelliselläkin Kouvolan vierailulla! Voin siis ainankin vielä tänään suositella kaikille.

Aamulla ajeltiin kello 12 paikanpäälle, missä nopeasti pyörähdettiin Kestillä näytettävinä ja rauhoitusta menemään. Elvi pisti jarrun päälle vasta juuri huoneeseen astuttaessa, mutta sielläkin rohkeasti moikkasi lääkärin ja antoi ihan ok kuunnella stetoskoopilla sekä pistää. Ja tosi nopeasti Elvi sitten nukahtikin, aiemmin yrittänyt viimeiseen asti kestää hereillä. Jätettiin koira sitten hoitajien hellään huomaan, ja lähdettiin viettämään aikaa keskustaan.


Muutama tunti soittoa odoteltiin, mutta sitä ei kuulunut niin palattiin sitten klinikalle. Hetken päästä Elvi erittäin huojuen tuli, minkä jälkeen odoteltiin taas hetki ja päästiin kuuntelemaan hoito-ohjeita Kestin luo. Leikkaus oli mennyt kuulemma hyvin, ja Elvi oli nukkunut tosi rauhallisesti niin ei raaskinut soittaa meille ja herättää koiraa. Kymmenen seuraavaa päivää pitäisi välttää älyttömiä riehumisia, mutta Elvi saa muuten liikkua normaalisti kävelylenkkejä, ja saa tulla myös yöksi sänkyyn.

Kotimatka sujui hyvn, töttörö päässä Elvi törmäilee joka paikkaan, mutta koettaa kovasti nuolla haavaa joten pakkohan sitä on pitää ennen kuin kehitän jonkin viritelmän haavan suojaksi. Nyt se siirtyi sänkyyn nukkumaan, koetetaan illan aikana syömään ja erikoisesti juomaan. Pissakin pitäisi tulla. Mutta pikaista paranemista toivotaan, jotta leikkaus on ollut hintansa väärti. Vain parasta koirallesi, vai miten se nyt meni!

Elviä ei kauheasti naurata :( Toivottavasti se on taas huomenna vauhdissa!

2 kommenttia:

  1. Voi reppanaa. Kovin on tyytymättömän näköinen neiti :D Toivottavasti tervehtyy nopeasti!

    VastaaPoista
  2. Voimat on palannut melkein entiselle tasolleen, enpä tiedä huomaisiko leikkauksen muuten edes tapahtuneen, mutta pitää koettaa vahtia, ettei tuo pääse nuolemaan haavaa :D

    VastaaPoista