torstai 1. tammikuuta 2015

Vuosi 2014 on taputeltu kasaan! Kaikenlaista kerettiin puuhata, vaikka keväällä mie olinkin ihan muissa maisemissa ja myös syksyllä puhalsi uudet tuulet uudessa kaupungissa.

Huhtikuun alkuun asti Elvi vietti ihan kotikoiran elämää. Melko hyvillä mielin jätin sen kotiin hoidettavaksi ja hyvin se tulikin hoidettua (ainankin vyötärön ympärystä katsellessa). Kotiin päästyäni treenattiin yliahkerasti ja edistystä tapahtui. Voittajan liikkeitä hiottiin ja saatiin kasaan ja ylipäätään treenitahti oli tiukka joka lajissa.Toko tuntuu tällä hetkellä taas junnaavan paikoillaan, mutta vanhoja postauksia lukiessa on ihana huomata, että asiat ovat muuttuneet ja parantuneet. Eli nyt pitäisi vaan skarpata taas ja vaatia itseltä sekä koiralta kunnon suorituksia, eikä vaan vähän sinne päin. Tunnarille ja paikkamakuulle tehtävä jotain.
Tuloksia on saatu, kesällä kisattiin kasaan TK2 ja voittaja korkattiin, niin kuin suunnitelmissa vuosi sitten oli. Ykköstä ei saatu kuin möllitokosta, mutta hyvä kolmonen ja huonompi kakkonen ja seuraava koe katsottuna.

Näyttelykehässä Elvi kävi kahdesti, Joensuussa hakemassa vara-CACIBIn ja erkkarista kokemusta. Kummassakaan ei ollut hyvin, ja eipä saatavaa enää oikein olekaan kehistä.

Myös rallytokossa kisattiin RTK2 verran. Ensi vuonna jatketaan, jos koira oppii (= opetetaan) seuraamaan myös oikealla. Kiva höntsä laji, toivon että tässä kisaamalla opin hillitsemään miun kisajännitystä.


Syksyllä meno sitten hieman rauhottui kun muutettiin uusiin maisemiin ja opeteltiin uuteen elämään. Iso kiitos kaikille Jyväskylän pään treeni- ja lenkkikavereille, jatketaan ensi vuonna :) !

Mikä tärkeintä, koira pysyi terveenä! Polvi vaivasi kesällä, mutta lihaskunnon jälleen parannuttua Jyväskylän mäissä lenkkeilyjen jälkeen on sekin kestänyt paikoillaan. Eikä saatu kennelyskääkään messarin tuliaisena, hienosti suoriuduttiin siis.

Ensi vuodellekin ollaan pohdittu suunnitelmia.
- VOI1, mutta tahtoisin kovasti korkkaamaan erikoisvoittajan muuttuvista säännöistä huolimatta. Ihan en innosta hihkuen niitä ottanut vastaan, mutta katsotaan mitä saadaan aikaan. Ja kisataan nyt muuttumiseen asti ahkerasti, joko voittajassa tai jos EVL:n liikeet kunnossa niin siellä. Yksittäisinä liikkeinä tunnari joutuu suurennuslasin alle ja sille on keksittävä jotain. Paikkamakuu onneksi helpottuu, mutta onpas senkin ja erityisesti istumisen kanssa tekemistä jäljellä.
- Rallytokossa kisataan miten ehditään ja miten rahat riittävät. Voittajassa tarkoitus käydä.
- Treenejä koetaan jatkaa ahkerasti, myös muita kuin tokoa. Jälkeä olisi kiva käydä tekemässä, täytyy yrittää etsiä Jyväskylästä sopivia paikkoja.
- Kaikista eniten pidetään hauskaa tuttujen kanssa lenkeillä ja treenatessa sekä muuten, eikä stressata liikaa. Ainakaan ohjaaja ei saa stressata muuttuvia sääntöjä ja siitä aiheutuvaa ahdistusta ja kokeisiin ilmoittautumatta jättämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti