maanantai 9. joulukuuta 2013

Kuono suunnattuna kohti voittajaa, ja vissiin pitää miettiä mitä tästä luokasta treenaa. Toivottavasti kaikki menee niin hyvin, että ensi kesänä korkataan voittaja, tai sitä varten ainankin treenataan.

Paikkamakuuseen paljon varmuutta ja rentoututta. Talvella varmaankin pääasiassa tulee makuutettua yksin kotona (ellei joku keksi lämmintä hallia missä treenata?) ja suunnittelin, että tässä onkin hyvä kotitehtävä meidän porukoille. Keväällä heti kun palaan Suomeen pakko saada tehtyä paljon, eri paikoissa ja eri koirien kanssa, pikku hiljaa vaikeuttaen.

Seuraamiseen paljon treeniä, kontaktin vahtimista, askeleita, hidasta ja vauhdin muutoksia jne. Kotona tulee ainankin olohuoneessa noi askeleet treenin alle, varsinkin peruuttaminen. Muut toimivat jo kohtuullisesti. Myös hidasta voidaan pörrätä ympäri olkkaria.

Liikkestä istuminen vaatii paljon vahvistamista, kyllähän se jo osaa ja pienillä avuilla varmasti tekeekin oikein, mutta paljon vahvistamista. Samalla olisi ehkä hyvä ylläpitää myös muita jääviä, ettei ne ihan unohdu...

Luoksetuloa treenattava paljon! Stoppia ja maahanmenoa alkuun erikseen, saada Elvi ymmärtämään että seisomisen sijaan voi mennä myös maahan, ja sitten saada kumpikin toimimaan vielä heti käskystä ilman kipitystä. Kiertojen kautta ja takapalkalla nyt ainankin aluksi. Luulen myös, että luoksetulon vauhtiin voisi kiinnittää huomiota, kaksi stoppia vie Elviltä kyllä ihan kivasti vauhtia, ja en usko että se hirveän räjähtävää lähtöä esim maahan menon jälkeen tekee sivulle.

Ruutuakin on vissiin treenattava. Vahvistettava oikeaa paikkaa paljon, ruutua koematkalta ja pidemmältä, ja ehkä sitä loppuosaakin voisi joskus treenata, tuppaa sivulle ryntääminen menemään silloin tällöin vähän ohi oikean kohdan.

Hyppynoudossa vinojen heittojen vahvistamista, en voi luvata että heitän täysin suoraan sitten kokeessa. Hyppyä olisi muutenkin kiva nähdä vähän useammin... Noudoissa myös ylipäätään palautukseen aina sopisi lisää vauhtia.

Metallissa myös palautuksen hiomista paaljon.

Tunnaria jatketaan, muita ei saa maistella ja omaa ei saa pistää tulitikuiksi. Eli pitotreenejä olkkariin, jeee!

Kaukoissakin paljon työtä edessä. Vaihtojen vahvistamista, s-i vaatii paljon työtä. Matkan kanssa ei ehkä ole kiirus, koetetaan tehdä huolella vaihdot kuntoon läheltä. Jumppaa ja pientä kaukotreeniä.

Eli hommaa löytyy, ja paljon! Kuukauden aikana tarkoitus saada jonkinlaiset pohjat kaikkeen valmiiksi, ja palata asiaan keväällä, katsomaan muistaako koira asioista mitään, vai ollaanko ihan aloituspisteessä. Toivottavasti ei, eteenpäin olisi kiva päästä, vaikka noi kokeet tuppaakin jännittämään :D Ehkä ei olla ihan mahdottomassa tilanteessa, jos otan nyt käyttöön sen päivän treenattavien liikkeiden arvonta systeemin, kirjoittelen kaikki asiat lapuille ja arvon sieltä mitä tehdään minäkin päivänä, jotta kaikkea tulee tehtyä eikä jumituta jauhamaan samoja asioita.

Elvi sanoo, että ruutua voitais treenata joka kerta

/ Ja joku on jo kerennyt huomaamaan tuon lenkkeilypostauksen puuttumisen :D Laiskistuin loppuviikkoa kohden, ja keskiviikon jälkeisistä lenkkeilyistä ei mitään muistikuvaa... Koetan uusia asian vaikka tällä viikolla, vaikkei ihan normaalia lenkkiviikkoa olekaan, kun loppuviikosta tapahtuu kaikkea kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti