lauantai 7. joulukuuta 2013


Itsenäisyyspäivän kunniaksi auto starttasi pihalta kello 5.05 ja nokka käännettiin kohti Varkautta. Pinja ja Jilla-mama napattiin matkalta mukaan, ja kohteena siis VarPSin tokokoe. Edellinen ilta oli mennyt aika paniikissa, aamulla ei jännittänyt kun höpöteltiin ihan muita juttuja, vasta koepaikalla alkoi tutisuttamaan.

Avoimella luokalla alkoi, vain yksi paikkamakuu ryhmä ja Elvi koirana nro 1. Heti kehään, Elvi ei ollut ihan mukana ja tuijotteli omia juttuja. Kesti kuitenkin tuomarin höpinöitten aikana paikoillaan ja ekalla käskyllä maahan. Paikkamakuu oli liikkeistä pelottavin, kolme minuuttia tuntui pitkältä, mutta sujui onneksi sutjakkaasti kun vähän netissä surffaili ;D Kehään palatessa kelpierivistö vasemmasta reunasta kaikki hieman piiloon kallellaan, mutta ainankaan kukaan ei tullut mainitsemaan älyttömästä levottomuudesta makuun aikana.

Hakemaan palkka kehän ulkopuolelta, sitten suorittamaan yksilöliikkeet. Seuruussa kontakti putoili, muuten ok, jäävät hyvät, luoksetuloa en muista, pisteistä päätellen hyvä Elvin stopiksi, kaukot ihan ok vaikka koetti katsella maisemia, nouto ok ja hypyssä vaati kaksi käskyä istumiseen. Pisterivi näytti siis loppujen lopuksi tältä:

Paikkamakuu 9, piste pois vinoudesta
Seuruu 9(?)
Liikeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 8,5
Liikkeestä seisominen 10
Nouto 9, muutama metri ennen miuta raville ja kaarsi sivulle
Kaukot 9, miulta vähän liian avustavat käskytykset
Hyppy 8
Kokonaisvaikutelma 9

Yhteensä pisteitä siis 181,5p, eli AVO1 ja KP :) Kirsikkana kakun päälle vielä luokkavoitto ja lisää tunnarikapuloita, jee! Onnea muille kokeessa olleille, ykkösiä sateli ainankin avoimesta! Erityisrapsut Jillalle, osaa se yllättää ;) Myös Ceri-kelpielle (Didaktic's Cosmopolitan) kiitokset rauhallisesta paikkamakuu seurasta, oli hieman luottavaisempi mieli jättää Elvi kelpien viereen makamaan, jostain syystä sellaiset on yleensä ihan miellyttäviä koiran mielestä, varsinkin kun paikkamakuu oli aika ajoin aika levoton.

Tästä mitä luultavammin jatketaan voittajaan, katsotaan ensi keväänä miltä liikkeet tuntuu ja mikä tuntuu hyvältä päätökseltä, voihan se olla että jos heikolta näyttää niin jatketaan heti avoimessa. Voittajassa vaan houkuttelisi jo kivat liikkeet....

7 kommenttia:

 1. Paljon onnea ykköstuloksesta ja luokkavoitosta :)

  VastaaPoista
 2. Kiitämme kumpaakin :) Harmi että Ninja meidän luokat oli niin eri aikaan, olisi ollut kiva tavata Kerttu ja nähdä teidän puuhia! Ehkä joskus toiste?

  VastaaPoista
 3. Niinpä - oli ihan yllätys, että olivat noin sekaisin luokat. Olisi ollut kiva nähdä Elvi myös! Alunperin olikin tarkoitus mennä Hannan kanssa kimppakyydillä, mutta eipä se onnistunutkaan. Onneksi saatiin molemmat matkaseuraa, niin ei tarvinnut yksin ajella. Eiköhän tuolla tule kuitenkin käytyä, kun on oikeastaan lähin lämmin halli, jossa tänä talvena kokeita järkkäillään. Paitsi Mikkelissä näyttää olevan myös koe lämpimässä hallissa. Katsotaan, uskaltaisiko sitä ilmoittaa jo seuraavaan kokeeseen. :D

  VastaaPoista
 4. Mikkelin kokeita meillä tarkoitus kierrellä, ainankin 2014-2015 talvena! Miulla tulee lähtö ulkomaille vastaan tammikuussa, joten tän talven kokeet oli tässä :)
  Keväällä ja kesällä taas kiertelemään, ja jos kaikki menee niinkuin pitää niin meillä on muutto Jyväskylään (tai Tampereelle, tai Lahteen, kunhan nyt johonkin pääsisin opiskelemaan :D) edessä, sitten lyhyempi matka vähän joka suuntaan!

  VastaaPoista
 5. Voi että! Jospa esimerkiksi Jyväskylä tärppäisi. Täällä on kyllä kivat harrastusmahdollisuudet, vaikka olenkin kuullut Tampereelta tänne muuttaneilta, että sieltä vasta olikin. ;)

  VastaaPoista
 6. Kaupungit vähän valittu sillä silmällä, että jos vaikka pääsisi halliin talvella ;D Nyt jo kyllästyttää tää kylmyys ja pimeys ja puolen metrin kinokset, kiva koettaa vääntää tokoa tuolla!

  VastaaPoista