tiistai 3. syyskuuta 2013

Lomalaisena on myös ylimääräistä aikaa vastailla haasteisiin, joita on ilmestynyt!
Saatiin Hannalta sekä Ninjalta haaste, vastataan 11 kysymykseen ja haastetaan seuraavat!

Tässä Hannan kysymykset
1. Millaisen arvelisit päiväjärjestyksenne olevan, jos koirasi saisi päättää?
Aamulla nukuttaisiin yhdeksään kymmeneen, minkä jälkeen kiireesti ruokaa! Sitten ulkona niin kauan, kunnes alkaa taas nälättämään. Lounaan jälkeen voisi torkkua hetken, ja sitten laskea ikkunasta autoja. Ennen päivällistä Elvi varmaan haluaisi leikkiä, palloilla ja naruleluilla. Ruokaa taas, ja sen jälkeen luultavasti lisää ulkoilua! Jälleen kerran ruokailun jälkeen on aina nälkä, siinä iltapala ja sitten yöunille!

2. Minkä rotuista koiraa et koskaan ottaisi? Miksi?
Kauhean vaikea sanoa yhtä rotua, mitä en ottaisi. Ehdoton ei on lyttynaamoille ja sairaaksi jalostetuille. Esimerkiksi mopsi ja cavalier kingcharlesinspanieli olisi ei -listalla. En tahtoisi katsoa pahimmassa tapauksessa huonokuntoista koiraa, jota en voisi auttaa mitenkään.

 3. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?
Kivaa ajanvietettä, ja tiettyjen tuomareiden mielipiteitä on jopa kiinnostava hakea! Vähän liikaa pelaillaan tuomareilla, mennään sinne missä menestytään ja niitä "tiukempia" vältellään, vaikka sieltä saattaisi tulla totuudenmukaisempaa tulosta. (Tosin syyllistyn itse myös tuomaripeliin, niin kuin me kaikki :D)

4. Mitä koirasi rakastaa eniten maailmassa?
Miuta ja ruokaa. Ei mamin pikkukoira selviä ilman huolenpitoa ja ruoka on kanssa tärkeää! Tosin ruoka taitaa mennä miun edelle :D

5. Onko koirallasi jotain hassuja, persoonallisia tapoja?
No se nukkuu kebab-eläimenä jalat kropan alla, tai sitten venytettynä ihan äärimmilleen.

6. Jos nyt voisit vaikuttaa asiaan, tekisitkö jotain toisin koirasi kasvatuksessa?
Vaikka miten monta asiaa! Hihnakäytös olisi pitänyt saada kuntoon jo pentuaikana, nyt tuntuu helpommalta mennä metsään ja päästää tuo irti. Samoin pohjat esimerkiksi tokoon, useamman asian minkä tekisin sielläkin eritavalla! Sitten hieman tiukempi kuri yleisesti, jotta jotkut asiat olisi nyt ihan itsestään selvyyksiä (mm. takakontissa odottaminen, kunnes sieltä on oikeasti annettu lupa. Ilman että ensin mainitsen "odota".)

7. Mitä mieltä olet roturisteytyksistä?
En ole perehtynyt aiheeseen sen kummemmin, en ole siis ihan oikea henkilö sanomaan mielipiteitä. Tykkään ajatuksesta, että rotuihin (varsinkin pienikantaisiin) tulisi uutta verta. Mutta en tiedä käytännön toteutuksesta, enkä asian hyviä ja huonoja puolia.

8. Mikä on suurin koiriin liittyvä haaveesi tai tavoitteesi?
Saada tuosta vielä fiksu ja asiallinen harrastuskaveri! TVA tietty haaveena, mutta tärkeämpää harrastaa omaksi iloksi!

9. Onko jotain tiettyä koiraa, jota ihailet erityisesti?
Joskus muinoin yksi veteraani sakemanni messarin BIS vetsku-kehässä teki vaikutuksen. Koira ihan elementissään ravasi ympäri isoa kehää, ja show kun se oli, niin musiikki ja valot yms sai ihan kylmät väreet aikaan!

10. Entä millainen koiranomistaja on mielestäsi ihailtava?
Sellainen, joka jaksaa panostaa koiransa hyvinvointiin ja haluaa keskittyä tarjoamaan koiralle hyvän elämän.

11. Missä asiassa tahtoisit kehittyä koiranomistajana?
Lisää kärsivällisyyttä ja luottoa koiraan!


Ninjalta ja Kertulta saatiin tälläiset kysymykset:
1. Kuvaile koiraasi kolmella adjektiivilla.
Hassu, outo ja älykäs!

2. Onko koirallasi "parasta kaveria"?
Elvin suosikki on varmaan Jilla-mama, niillä jutut natsaa aika hyvin yhteen.  Muut kaverit on tasavertaisen kivoja!

3. Oliko rotuvalintasi oikea? Perustele. :)
Itse olen ainankin tyytyväinen, sain koiran josta pidän kaikin puolin. Pääasiassa koira jonka kanssa pystyn harrastamaan ja jonka kanssa arki onnistuu ongelmitta. Rakenteeltaan terve ja kaunis, ei mitään liioiteltua!

4. Mikä on paras ominaisuus koirassasi?
Tuo hassuus, se on tosi höpsö välillä! En tiiä liikkuuko sillä päässä mitään, mutta sitten saa ainankin nauraa sille.

5. Mikä on koirasi lempiherkku?
Elvi syö kaikkea ja nauttii kaikesta. Yksi suurin herkku on kuitenkin varmaan valmis lihapullat, se hullaantuu niistä aina ihan kauheasti!

 6. Mitä ruokaa koirasi syö?
Jahti & Vahti nappulaa, ja sen lisäksi ruuan tähteitä/valmislihamössöjä.

 7. Haluaisitko joskus kasvattaa koiria? Perustele. :)
Haluaisin! Eniten kiinnostaisi keksiä pennuille nimiä (joita on jo pitkät listat valmiina ;D) ja seurata niiden kasvua ja kehitystä. En kuitenkaan tiedä milloin ja missä kohtaa miun elämää tämä olisi mahdollista, ei vielä hetkeen. Mutta ehkä joskus.

 8. Mitkä ovat parhaita juttuja koiraharrastuksessa? Entä huonoimpia?
Varmaan kaikkein parasta on uudet ystävät. Tosi moni ihana ihminen on tullut miu elämään vasta koirien (/kelpieiden) kautta. Ellei Elviä olisi, tuntisin aika paljon vähemmän huisin mahtavia ihmisiä. Samoin kaikki kokemukset näiden ihmisten kanssa on olleet huiseja. Tietty myös se, että se koira on mukana elämässä on ihan mahtavaa. Oon aina halunnut koiran, ja nyt tosi onnellisena omistan sellaisen. Onnistumiset on ehdottomasti yksi paras asia. Älyttömän kiva fiilis, kun jonkun asian saa sujumaan.

Huonoimpia sitten varmaan epäonnistumiset ja tilanteet, joista tuntuu, että eteenpäin ei pääse. Tai kaikki huonot sattumat koirien kanssa, oli sitten kyse onnettomuuksista, sairauksista tai muista vastaavista.

 9. Montako takkia koirallasi on?
Elvillä on kaksi, yksi liian pieni ja yksi hyvä Pomppa!

10. Mitä mieltä olet Cecar Millanista?
Miulla ei juuri mielipidettä kyseiseen tyyppiin ole, muutaman jakson katsonut televisio-ohjelmaa silloin tällöin. En hyväksy piikki/sähköpantoja/älytön fyysistä kosketusta, minkälaista Millan ilmeisesti suosii, mutta en kyllä kallistu pelkästään kukkahattuiluunkaan. Koiralle pitää kertoa missä rajat menee ja pakotteet on oikein käytettyinä ja toimivina ihan ok koiralle joka ne pystyy vastaanottamaan paineistumatta.

11. Millainen koiranomistaja olet? Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla. :)
Liian kiltti, mukavuudenhaluinen ja ylihuolehtiva. Vaadin koiralta (ja itseltäni) liian vähän, pitäisi mennä pois mukavuusalueelta ja oikeasti tehdä vaativiakin asioita ja vaatia onnistumisia, liian paljon katson läpi sormien esim. harrastuksissa.

Kysymykset seuraaville, ja uhriksi valikoidut juuri sinä tätä haastetta nyt lukeva (olisi kiva jos vaikka tämän postauksen kommentteihin linkkaisitte vastauksenne, niitä olisi ihan kiva lukea haastajankin :D)
1. Mitä koirasi syö, ja miksi?
2: Mielipiteesi roturisteytyksistä?
3. Mieleenpainuvin hetki koirien kanssa?
4. Mikä oli ensimmäinen koirallesi opettama temppu (nimenomaan temppu)?
5. Minkä rotuinen on seuraava mahdollinen koirasi?
6. Miksi päädyit valitsemaan juuri oman koirasi pentueesta?
7. Muistatko ensimmäisen tapaamasi yksilön "omasta rodusta"?
8. Millaisia tavoitteita teillä on kahden vuoden sisään?
9. Mikä on kallein lemmikeillesi ostama tavara/esine/asia?
10. Miksi valitsit juuri tuon nimen koirallesi/koirillesi?
11. Missä aiotte kävellä seuraavan lenkkinne?


Myös Emma haastoi meidät, tehtävänanto menee näin: Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää).
Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).
1. Auringonpaiste ehdottomasti! Mikään ei oo piristävämpää kuin aurinkoinen sää (tosin aamulla, kun edes miun pimennysverho ei pidä aurinkoa poissa niin tulee joku kerta mietittyä tykkäänkö siitä oikeasti, mutta kyllä tykkään!)
2. Loma, vapaa-aika! Oon huippu laiska tyyppi, joten nautin vaan kun ei tarvitse sen kummemmin tehdä mitään (paitsi niitä kivoja asioita, joita olen sopinut!) Iso sänky voi mennä tähän samaan kohtaan, se on maailman ihanin!
3. Kaikki ystävät, koirapiireistä ja muuten. Huippuhauskoja hetkiä takana, toivottavasti vielä enemmän edessä.
4. Kuten Emmakin jo totesi, myös onnistumiset tuo hyvän mielen. Asiassa kuin asiassa onnistuminen on kivaa.
5. Asioiden suunnittelu on ihanaa, vielä kivempaa olisi, jos olisi rahaa toteuttaa kaikki suunnitelmat.
6. Ruoka tuo hyvän mielen, mitä parempaa ruokaa niin sen parempi. Myös Elvi allekirjoittaa tämän!
7. Valokuvaus tuo myös hyvää mieltä parhaimmillaan. Pahimmillaan jotain ihan muuta, mutta olen oppinut tykkäämään myös niistä vähän huonommista tarkennuksista ja rajauksista, ei tarvitse olla täydellinen.
8. Hyvän mielen tuo myös nähdä kaverit iloisena ja iloita muiden onnistumisista, jos itsellä ei mene ihan putkeen.
9. Heppailu tuo hyvän mielen, vaikka talvella pimeään ja kylmään lähteminen tuntuu aika ajoin huippuhankalalta. Nyt kesällä on ollut taas kiva käydä, vaikka onnistumisia kaivataan nyt alle tuossakin harrastuksessa.
10. Elvi tuo hyvää mieltä, sillä se on maailman paras karvakorva!

Tämänkin haasteen ottakoot vastaan kuka haluaa, oon haastanut kaikki jo niin useasti, että enää ei kehtaa! Kaikki jotka haluavat keksiä hyvän mielen asioita, olkaa hyvät!

Tähän tuli nyt kerättyä viime keväältä pari haastetta ja nyt eiliseltä yksi. Muitakin päivityksiä on tulossa, kunhan insipiroidun kirjoittelemaan ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti