perjantai 6. syyskuuta 2013

Elvi on nyt pistetty saikulle (omasta mielestään siis pakkolomautettu ilman minkäänlaisia korvauksia) vähintään kolmeksi viikoksi. Vasemman tassun uloin varvas murtunut, ihan suht siististi onneksi.

Käytiin ensin lääkärillä heti keskiviikkoaamuna. Käpälöi tassun ja jalan läpi, ei aristanut/näyttänyt kipua mistään kohdasta, epäili venähdystä. Ohjeeksi annettiin seurailla tilannetta, ja lähteä röntgeniin, jos ontuminen ei vähene.

Muutosta liikkumisessa ei siis näkynyt, joten varailtiin aika kuvattavaksi, tänään aamulla soitin ja sain heti muutaman tunnin päähän ajan. Eka käytiin samanlainen käsittely läpi, taivutettiin ja väännettiin ja käännettiin, antoi tehdä kaiken. Myös tässä epäiltiin ensin venähdystä, kun lavan lihakset vähän toista puolta lämpimämmät, mutta totesi myös varpaan hieman turvonneeksi. Kuvattavaksi siis. Elvi ei yllätys mitenkään arvostanut alun käsittelyä, pidettiin väkisin kyljellään ja tosiaankan rentoutunut tutkittavaksi. Myöskään rauhoituksen jälkeen oli vaikea saada Elviä kestämään röntgenpöydällä paikoillaan ja oikeassa asennossa. Kuvat saatiin kuitenkin otettua, ja selkeä murtuma juuri siinä varpaassa.

Jalkaan laitettiin lasta ja kieputettiin hyvin kasaan. Nyt vaan pidetään peukut pystyssä, että lasta kestäisi edes vajaan viikon paikoillaan, ehjänä, kuivana ja tukien. Lastan vaihdot olisi viikon välein, mutta mikäli ei kestä menossa mukana, niin lyhyemmällä välillä aina tarpeen mukaan. Vähän luulen, että useampia vaihtoja tarvitaan.

Kotiin päästiin ja potilas on nyt heräilemässä pedissään. Vielä Elvi ei oo tajunnut lastaa jalassaan, mutta ootan vaan sitä hetkeä kun se ymmärtää, saa nähdä joudutaanko ottamaan kauluri käyttöön.

2 kommenttia: