torstai 26. maaliskuuta 2015

Tulin jo useammalta suunnalta haastetuksi kertomaan suosikkikoirarotuja. Joten koetetaanpa sitten. Miulla on aika laaja maku rotujen suhteen ja enemmän pidän ehkä yksilöistä kun jostain tietystä rodusta. Oon vähän sillä linjoilla, että esim. paimenkoirista voisin hyvällä tuurilla saada itelleni sopivan tapauksen perehtymällä tarkasti tarjontaan lähes rodusta kuin rodusta. Ja sitten taas vaikka vinttikoirat miellyttävät ajatuksena miuta kovasti, en oo niihin oikein päässyt tutustumaan ja en osaa ihan sanoa, olisiko siellä oikeasti semmoisia tapauksia, millaisena itse ajattelen vinttarit.
Tässä siis ehkä juuri tämän hetkinen suosikkilista, mieli muuttuu varmaan huomiseen mennessä.

Ykkösenä ylläripylläri kelpie. Tällä hetkellä miulle sopivan oloinen rotu, miulla on koira, joka on arjessa helppo ja toimii harrastuksissa, ja tiedän vastaavia kivoja koiria paljon tästä rodusta. Voisin siis hyvin kuvitella, että seuraava koirakin olisi kelpie, jos vaan yhdistelmä terveydeltään, luonteeltaan ja ulkonäöltään olisi miun makuun. Rima on noussut kyllä, ja nyt hieman harmittaa tämän kevään kivat pentusuunnitelmat, jotka menee miulta vähän ohi suun, kun nyt miun elämään ei toinen kelpie mahtuisi. Ehkä niitä kivoja yhdistelmiä tulee myöhemmin sopivaan ajankohtaan :)

Ja sitten alkoikin ongelmat listauksen suhteen! Bordercollie oli nuorempana ihan miun suosikkirotu ja edelleen tiiän ihania bortsuja, mutta kuulopuheiden perusteella hyvän löytäminen alkaa olla haastavaa. Ehkä se kuitenkin saa sijan miun listalla, sillä Babe -elokuvan bcen jos miulle joku tarjoaisi, voisin olla huippuonnellinen! (Samalle sijalle voisi päätyä esim. holskut ja muita paimenia, valkkarit on tositosi lähellä sydäntä! Ominaisuuksiltaan tietty erilaisia, mutta samalla sijalla olkoot silti.)

Sitten miulla on pieni heikkokohta skotlanninhirvikoirille ja irlanninsusikoirille. Skotit miellyttävät silmää hieman irliksiä enemmän, mutta molemmat on kyllä hienoja ja majesteettisia molemmat.

Ja myös irlanninsetterit on upeita! Tiedän kauhean hauskoja ja kivoja tyyppejä rodusta. Itse jos tämmöisen ottaisin, tahtoisin kauniin ja vielä toimivan yksilön, saisi vissiin olla aika tarkkana mistä sellaista lähtisi hakemaan.

Viimeisenä mainitaan sitten afgaanit! Ehkä vähän samaa kuin aiemmissa, eli settereissä ja isoissa harmaissa, se näyttävyys. Afgaanitkin ihan vierasta maaperää, mutta voi kun ne osaa olla hienon näköisiä. Ja ajatuksena miusta turkin hoito olisi ihanaa, mutta luulen kyllä, että käytännössä suhtautuminen olisi hieman toinen...

Että jooo, ei oo ihan helppoa tälläinen listaus! Periaatteessa terrierit ei oo yhtään miun rotu, mutta on vaikka irlanniterrierit ja sitten sk kettuterrierit aika hienoja. Ja vaikka pk collie ei missään suhteessa tunnu omalta jutulta, tiedän niitäkin pari tosi upeeta. Noutajat voisivat hieman kiinnostaa, flätit ehkä eniten, mutta eipä tollereissa, labbiksissa ja kultsuissakaan mitään vikaa. Spanielitkin osaa olla aika symppiksen oloisia kavereita. Laaja on maku, mutta ehkä ulkopuolelle karsiutuvat pienet seurakoirarodut. Ja ylipäätään pienet koirat, ne ei vaan iske samalla tavalla kuin isommat. Vaikkakin tiedän myös suloisen chihun ja ihanan kääpiömäyräkoiran... :D

Elvillä on myös älyihanat sk collie ja aussie kamuina!

Haastan Nean jakamaan ajatuksensa, vapaa toteteutus niinku sovittiin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti