maanantai 29. syyskuuta 2014

Elvi muutti vihdoin miun luokse Jyväskylään! On arki ollut aika outoa ilman koiraa, vaikka ihan liikaa en kerennytkään ikävöidä, kun uuden koulun aloituksessa ollut kaikenlaista kivaa tapahtumaa.
Nyt ei enää tarvitse miettiä mitä teen vapaa-aikana.

Vähän jännitän miten Elvi sopeutuu äänekkääseen kerrostaloon hiljaisen rivarin jälkeen, mutta vielä on sujunut tosi hyvin! Se vähän puhahtelee koville äänille (alakerran pyörävaraston ovi, jota on paiskottava) sekä naapurin haukkuvalle koiralle, mutta ei onneksi hauku. Myös koulupäivän se oli tänään yksin, 4h, jätin koneen äänittämään tapahtumia, kerran kuului kummallista kolinaa mutta ei mitään haukkumista. Eli ehkäpä tämä tästä :)


Nyt sitten treenataan tulevaa koetta varten. Sunnuntaina 28.9. käytiin Imatralla möllitokoilemassa, tehtiin avoa/voittajaa.

Paikkamakuu oli 2min, arvosana 10. En tiedä mitä tapahtui, mutta tuomari sanoi kaikkien maanneen hyvin.
Seuraaminen oli aika hyvä, kontakti kesti ja käännöksetkin oli hyviä, normi avon tapainen. 10
Liikkeestä maahanmenon sijaan tehtiin istuminen, eli 0, mutta hienosti istui.
Liikkeestä seisominen 10
Luoksetulo 0, vapautin stopista takapalkalle (oli muuten hieno stoppi!)
Tasamaanouto oli muuten hyvä, lopussa tiputti liian ajoissa raville. 10 taisi tulla silti.
Kaukoissa tehtiin voittajan kaukot, tekniikka oli kuulemma erinomainen, mutta kaksi kertaa kaksoiskäskyt tiputti arvosanan 7. Tekniikalle iso peukku, mutta miten saadaan nyt koiran mielenkiinto pysymään miussa eikä muissa kiinnostavissa :(
Hyppynä hyppynouto, hienosti nousi ja tästä saatiin pisteitä 10.

Paikkamakuu oli kaikista tärkein saada tehtyä koemaisesti, vaikkei täysipitkä ollutkaan. Liikkurille ja tuomarille terveisiä, kiitos voittajan osien mahdollistamisesta :) ! Meidän pisteitä ei siis laskettu kuin miuta varten, Elvi kun ei avoimessa saisi enää kisata. Koiralla oli kokoajan kiva fiilis, se oli jopa hieman räyhä, mutta en kauheasti puuttunut asiaan. Mielummin näin päin kun perässä vedettävä.

Kotona ollaan treenattu nyt sitten tunnaria, ruutua, kaukoja ja luoksetuloa. Tunnarissa alkaa olemaan taas vauhtia vähän liikaa. Ei se kyllä röyhkeästi maistellu ole muita, mutta silti vähän jänskään josko se kokeessa nappaa viereisen. Menee suu auki kapuloitten päällä, ja yleensä nappaa hienosti oman kun osuu kohdalle.

Ruutuun ollaan lisätty häiriötötsiä ja muuta, ja ne on niin vaikeita Elville. Miutakin alkaa ärsyttämään, kun koira kaksi kertaa löytää ruutuun, sitten peruutan metrin verran lisää etäisyyttä, ja sillä ei enää ole hajuakaan missä se ruutu on. Hermo menee. Oon nyt aika paljon vaan juoksuttanut ruutuun palkalle, mutta en tiedä onko siitä mitään hyötyä.

Kaukot ollut ok ja välillä tosi hyviä. Pelottaa vaan, että kun olen lipsunut tekniikkatreeneistä ja siirtynyt treenaamaan enemmän koemaisia sarjoja niin kohta on taas tekniikassa ongelmia. Mutta nyt haluaisin puuttua tuohon kuuntelematta olemiseen jollakin keinoin, ideoita kenelläkään? Koira ei vaan pidä mitään fokusta miuhun, jos sattuu olemaan kuulolla tekee vaihdot, jos on jotain mielenkiintoisempaa niin ei kuule eikä näe. Takapalkalla ollut yleensä aika hereillä.

Ja luoksetulo on edelleen aika surkea. Takapalkalla ok, mutta ilman en saa sitä pysähtymään mitenkänä fiksusti. Onhan se joo parantanut, mutta nyt kun pysähdyksen ja miun välimatka on kasvanut (kun makuun pitää mahtua väliin), niin ei ne kyllä mitenkään hirveän hyviä ole. Maahan on sentään menty kohtuullisesti.

Että ehkä tämä tästä :D Elvi tehnyt kuitenkin hyvällä fiiliksellä ja miulla paikkamakuusta (kohtuu) luottavainen olo, ja se on se kokeiden suurin jännitys tekijä. Muita liikkeitä voi mennä vaan kattelemaan ja testaamaan, paikkamakuuta ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti