perjantai 16. toukokuuta 2014

Joo kokeen jälkeen ei tullut sitä yleistä treeni-intoa, kun tuntuu, että jokaista asiaa voisi hioa ja parantaa. Masentavaa, kun en osaa ja kykene niitä korjaamaan :D Ehkä pikkuhiljaa tapahtuu jotain, oikeasta suunnasta en oo varma, mutta miun kärsivällisyydellä se voisi tapahtua nyt heti.

Torstaina ajeltiin Kuukanniemeen Nean kanssa, Elvi teki luoksetulon stoppeja, palauttelin pysäytyspaikalle kun valui. Ei näkyvää hyötyä, mutta joo ehkä ei yllätys kun oli ensimmäinen kerta uudella tyylillä.
Tehtiin tunnaria, treenin vähentäminen ei ainankaan oo parantanut tätä liikettä, maistelee läpi kaikki. Taisi juosta kahen kasan välillä, eikä merkittävää edistymistä yhdelläkään kierroksella.
Sitten Elvi joutui kestämään juoksutarkastukset (joutuu kestämään jatkossa joka ikisissä treeneissä, joissa ollaan muiden kanssa), mutta pääsi aina rallittamaan ruudusta toiseen ja noutokapulan kautta hakemaan palkkaa, jee! Juoksutarkastusten lisääntymisen lisäksi lisääntyy myös kaikki hauska.

Tehtiin vielä paikkamakuut, ei kovin pitkiä, mutta eipä liikkunut koirakaan jee! Tiiän, että liikkuminen alkaa, kunhan mie meen taas piiloon, mutta koetetaan nyt virheliikkeistä huomauttamalla saada Elvi tajuamaan, että ne ei kuulu tähän liikeeseen.

Käytiin vielä lenkkeilemässä, jee päivän parasta aikaa. Elvi rallitteli Donin kanssa ja uitti tassujaan mudassa.

Miira the hovikuvaaja oli messissä, joten iiiiisot kiitokset taas sinne suuntaan!
Tänään käytiin keskenään aamulla Tapiksella tokoilemassa. Ensin tehtiin seuraamisia, tooosi kivoja! Kontakti kesti ja perusasennot oli nopeita. Näitten jälkeen luoksetulon stoppia, takapalkalla. Pysähtyy ihan jees niin kauan ku siellä takana on sitä palkka, ilman palkkaa palautin sen pariin kertaan paikkaan jossa olisi kuulunut pysähtyä, mutta luovutin ja tehtiin takapalkalla vielä pari hauskaa. Ja yksin en kyllä saa pidettyä minkäänlaista järkevää kriteeriä, en osaa arvioida millasia matkoja se valuu eteenpäin/valuuko ollenkaan.

Tehtiin ruutua, oikeaa paikkaa jokaisesta ruudun suunnasta, kaikki tosi tosi hyviä, hyvä Elvi! Normaalisti koira on enemmän oikeassa laidassa, nyt jopa ehkä keskikohtaa ajatellen enemmän vasemmalla, ei haitannut. Ruutujen jälkeen tunnaria, yksi kasa missä kaikki kapulat, kutsuin pois jos maistoi vääriä. Ja kutsuin muutaman kerran lisää, ja vielä pari kertaa. Sitten se eka, mikä suuhun meni, sattui olemaan oikea ja palkkaa ja keskityttiin hetkeksi liikkeestä istumisiin. Istuttelin siinä mukana kulkiessa, tosi hyviä! Miun peruutellessa oli vaikeampaa, jäi mielummin seisomaan. Tehtiin vielä seuraamisesta istumiset ja palkkaa, ja sitten vielä pari kertaa istutin koiran ja kuljeskelin ympärillä ja palkkaa kun oli paikoillaan.

Lopuksi vielä kolme kertaa tunnari, yksi missä maisteli, kaksi hyvää (= parempaa, meni edelleen suu auki kapuloilla, mutta ei ottanut suuhun) Sit viskoin palloa palkaksi ja Elvillä oli taas hauskaa. Ihan ennen kentältä poistumista vielä vajaa minuutin paikkis, ei liikkunut, jee!

Seuraavana suunnattiin Rutolaan, missä kävin tallaamassa Elville jäljen. 400 metriä pitkä, yksi 90 asteen kulma piti olla, mutta se lähenteleekin enemmän 180 astetta, ja aikasemmin matkalla loiva kaarre, joka kääntää suuntaa sen melkein 90 astetta ups... Hyvin toimi miun suuntavaisto. Esineitä kaksi, keppejä neljä. Jälki vanheni n. 40 minuuttia lenkin ajan, sitten lähettiin hommiin. Jana oli pitkästä aikaa ok, tuuli selän takaa niin koira ei haistanut jälkeä tarpeettoman aikaisin vaan kulki siististi ja vähän aikaa jäljellä pohti mihin suuntaan lähtisi, valitsi oikean ja sen jälkeen meno olikin ihan mielettömän kivaa! Vauhtia ei ollut liikaa, luulen, että treenit ja lenkki oli hyvä ratkaisu ennen jälkeä. Koira kuitenkin eteni kokoajan, kesti jäljellä, nosti esineet ja oli muutenkin huippu pätevä! Ihan 10 metriä ennen viimeistä keppiä meinasi lähetä jäljeltä, en tiiä olinko sitten jäljen loputtua kaartanut sinne suuntaan ja Elvi meinasi eksyä sinne. Pysäytin menon, koira hetken pörräsi maastossa, löysi jäljen ja päätyi vipolle kepille, jee! Tästä jäi hyvä mieli, nyt vaan pohdin millon päästään seuraavaan kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti