perjantai 4. lokakuuta 2013

Päätin jakaa teidän kaikkien iloksi (tai kauhuksi, kuten Elvin ilmeestä voi päätellä:D) meidän siteen vaihto operaation, joka toteutetaan kahden päivän välein. Kun jalassa oli lasta, se käytiin vaihtamassa lääkärissä, ja ensimmäiset siteen vaihdotkin hoidettiin siellä vierailujen yhteydessä, mutta nyt ollaan vaihdeltu itse.

Ensin koira siirretään vessaan, jossa operaatio suoritetaan.

Kun koira on istutettu nurkkaan, side puretaan pois. Joku kätevä leikkaisi kaikki saksilla, mutta mie rullailen siteet pois.


Siteen poiston jälkeen joka kohta putsataan Betadinella, varpaan välit yms. hautovat paikat erityisen huolella.

Jalka kuivataan hiustenkuivaajalla, Elvi järkyttyi asiasta yllättävän vähän, vaikka tää onkin ehkä vaihdon epämiellyttävin toimenpide.


Kun tassu on kokonaan kuiva, rasvaillaan sitä vielä hieman.


Sitten aloitetaan tassun pakettiin laittaminen. Ensin vanutupot varpaiden väliin.


Sitten pehmustesidettä ympäri tassua, monta kierrosta. Sai vetää napakaksi, sillä side enemminkin hajoaa kuin tiukkenee liian tiukalle. Muiden siteiden kiristystä täytyi vähän tarkkailla, jottei ne purista liikaa.


Paketin päälle elastista sideharsoa.


Lopuksi vielä tukiside, tällä kertaa taas violetin värinen.


Toivotaan, että kauhean monta kertaa ei enää jouduttaisi sidettä vaihtelemaan, tarpeeksi saatu jo harjoitusta. Elvillä on viikonloppuna jännät paikat edessä. Kipulääkkeiden anto lopetettiin, mikäli viime viikonloppuna alkant ontuminen palaa, on edessä varpaan amputaatio.

3 kommenttia:

 1. Voi Elviä! Toivottavasti nyt ei tarvitsisi varvasta amputoida. :(

  VastaaPoista
 2. Voi ei, ihana Elvi! Ihan tollei et "jos mä en kato nii ehkä mitään ei oikeesti tapahdukkaan!" :D paranemisia sinne, pidetään peukut pystyssä ettei tarvis varvasta amputoida! Vaikka kyllä koira ilmeisesti ihan hyvin pärjää ilman yhtä varvastakin onneksi :s :)

  VastaaPoista
 3. Pidetään peukut pystyssä, että leikkausta ei tarvittaisiin. Eihän tuo varpaan puuttuminen tosiaan haittaisi, mutta kammottaa ajatus silti :D Nyt kyllä jo muitakin muuttujia koko jalka jupakassa, katsotaan miten etenee.

  Ja Elvi on tullut tulokseen, että se mitä ei näe ei satuta ;D

  VastaaPoista