tiistai 11. joulukuuta 2012

Voittajat Helsingissä

Tänä vuonna vietettiin Messari viikonloppua pidemmän kaavan kautta! Korkeita ilmohintoja kauhistellessa jätin Elvin ilmoittamatta näyttelyyn, mutta onneksi löytyi korvaavaa toimintaa. Lauantaille ilmoittauduttiin rallytokoon ja sunnuntaille päästiin kilpailemaan flyballissa joukkueen mukana. Pahoittelut vähäisistä/olemattomista kuvista, en muistanut ottaa kameraa mukaan matkaan.

Reissu kuitenkin alkoi jo perjantaina iltapäivällä, kun lähdettiin Nean isän kyydillä kohti Helsinkiä. Kiitokset vaan sinne suunnalle vielä hotellin ja kuskin järjestämisestä! Auto oli täyteen lastattu, mutta matka sujui hyvin. Majoitus meillä oli Scandicin Continental hotellissa, jonne moni muukin näyttelyihminen oli selkeästi päätynyt, koiria oli joka puolella ja varmaan joka toisessa huoneessa. Illalla käytiin kiertämässä Töölönlahden lenkki, olipas aika valoisaa verrattuna meidän pimeisiin lenkkipolkuihin! Ekana yönä nukuin ilman korvatulppia ja heräsinkin neljän jälkeen, kun naapurihuoneessa ilmeisesti pestiin koiria, tai jotain muuta. Onneksi ihana ja herkullinen hotelliaamupala odotti ja pelasti aamun!

Lauantaiaamuna käytiin lenkkeilemässä Helsingin keskustassa. Eipä koiria kummemmin hätkähdyttäneet ratikat tai muutkaan kolinat ja hälinät. Otettiin vielä pienet viimeistely rallyt Finlandia-talon parkkipaikalla, onnistui ihan hyvin. Kun päästiin hotellille, jätettiin koirat nukkumaan ja lähdettiin "shoppailemaan" aika heikoin tuloksin. Olisi vaan pitänyt jäädä itekin sinne sänkyyn lepäilemään.

Kipaistiin sitten Messukeskukseen, joka oli jo aikalailla hiljentynyt. Odotellessa kierreltiin kojuja, ja kohta jo ilmottauduttiin saapuneiksi paikalle. Elvi mitattiin, korkeudesta ei tarkkaa tietoa, mutta alle 50cm. Ei meinannut kelpie kestää paikoillaan. Rataan tutustumisen ajan se kuitenkin istui kuin liimattuna katsomoon sidottuna, yllättävää! Itse rata oli aika helppo ja lyhyt, eikä ainankaan kasvattanut miun jännitystä, ehkä helpotti vähän. Oltiin aika alkupäässä lähtölistalla, ja päästiin pian suorittamaan. Kehän ulkopuolella Elvi teki mainiosti hommia, mutta heti kehänauhojen sisällä se veti nenän maahan ja pää alkoi pyörimään. Suorituskin oli sen mukainen, kyllähän se siinä mukana tuli, mutta en ollut millään tapaa tyytyväinen tekemiseen. Loppua kohti tekeminen vähän parani, mutta ei se hyvää ollut missään vaiheessa. Vähän pelottaa, jos seuraava tokokoekin menee näissä merkeissä... Aiemmin kyllä tehnyt hommia ihan hyvin. Noh, pisteitä kuitenkin huikeat 89/100, yksi liike oli väärin suoritettu ja yhdessä koira oli vino. 

Palattiin taas hotellille, käytettiin koirat ja lähdettiin herkuttelemaan ravintolaan. Seuraavana yönä nukutti (vaikka flyball pelottikin), ja naapuritkaan ei häirinneet. Aamulla oli aikainen herätys, herkullinen aamupala (jota en kyllä pystynyt syömään, kun jännitti) ja kohti Messukeskusta. Paikan päällä valmistauduttiin flyballia varten, soviteltiin asut päälle ja lähdettiin kuuntelemaan ohjeita ja harjoittelukierroksille.

Harjoittelu meni erinomaisen hyvin, vaikka yleensä hyvään kisaan vaaditaan huono kenraali. Nyt hyvä kenraali ei pilannut kisasuoritusta, oltiin aika hyviä myös tosi tilanteessa! Elvi toimi superhienosti, yhden pallon poimi matkalta eikä mennyt laatikolle asti, minkä vuoksi ensimmäisellä kierroksella tuli suoritettavaksi ylimääräinen kierros. Loput olivatkin melkein kuin oppikirjasta. Videolta katsottuna aika hyvännäköistä menoa, vaikkakin seuraavaa kilpailua varten parannettavaakin löytyy. Kolmelta kierrokselta yksi voitto, muista tappiot, minkä seurauksena ei päästy jatkoon. Suoritus oli kyllä niin hyvä, ettei finaalipaikan puuttuminen harmittanut yhtään!

 Kiitos Veeralle videoinnista! :)

Ennen palkintojenjakoa käytiin ottamassa joukkueesta yhteiskuva, josta saatiinkin varsin onnistunut. Kiiruhdettiin sitten palkintojen jakoon ja vähän vajaalla joukkoeella käytiin pokaamassa paras asu -palkinto! (Meidän "kierros isossa kehässä" kohta to do-listalla on siis suoritettu) Onnea kaikille muille joukkueille! Iso kiitos järjestevälle porukalle hyvin hoidetusta kilpailusta, toivotaan uusintakierrosta! Suurimmat kiitokset kuitenkin meidän huippujoukkueelle ja treenikavereille, sekä erityiskiitokset Leenalle joka järjesti meidät tänne viettämään hauskaa päivää ja huolehti kaikesta!

Kiitos Veera myös kuvauksesta, hyvin saatiin joukkue mahtumaan kuvaan!

Sunnuntaina kerettiin katsella hetki kelpiekehää, ja olin ihan iloinen, etten Elviä ilmoittanut. Vähän teki mieli päästä kehään, muttei kuitenkaan tarpeeksi. Keväälle oonkin katsonnut paria näyttelyä, pitää pohtia mihin mennään. Kotimatkalle päästiin ajoissa, ja se menikin sitten nopeasti. Vaikka Elvi hienosti selvisi viikonlopusta, näytti koira aika onnelliselta kun pääsi omaan sänkyyn nukkumaan. Nyt huilitaan hetki, vaikka se onkin Elvin mielestä tarpeetonta, ja viimeistään tammikuussa lupaan aloittaa ahkerasti ne luoksetulon stoppien treenaukset... :D Paikkamakuita tehdään kyllä päivittäin sisällä, ja kyllähän se kotona osaa.

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi! Mua taas harmittaa, etten teidän flyball suoritusta nähnyt! Olisi ollut hauska tulla katsomaan ja moikkaamaan. Olis ollut myös hauska kysyä, josko Leena vielä muistaa mut kesältä :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tietty onnittelut hyvin menneistä suorituksista! Tosi kiva, että koirat ei hälinästä huolimatta olleet moksiskaan :)

      Poista