sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

SBCAK Erikoisnäyttely

Tänään kelpieden erikoisnäyttelyssä kierähtämässä kehässä ja katsomassa tuttuja. Kerrankin kehä lähellä, Veeran ja Donin takapihalla Kuukanniemessä. Elvi oli alkuun ihan järkyttynyt, hänen leikkikentällään muita koiria, mutta pian rauhottui ja keskittyi katselemaan maisemia.

Kelpieitä oli 44 ilmotettu, ja varsinkin urokset miellyttivät ruotsalaista Lena Stålhandskea ja nartuillekin jaettiin ERIä ja SA'ta. Mutta olikin kivan näköisiä koiria!

Elvi oli kahdekan muun avo-nartun kanssa kehässä. Yhdessä liikkuminen meni niin kuin normaalisti neliveto päällä, meinattiin useampaan kertaan juosta edelle menevän kannoille.
Yksin kehässä liikkui hyvin, mutta muuten ei esiintynyt. Tuomari ei seisottanut koiria paljoa, mutta tutki sitäkin  enemmän. Elvi antoi naaman käsitellä nätisti, mutta kun siirryttiin muuhun kroppaan koira meni ihan lyttyyn ja koetti luikerrella alta pois. Itse en osannut yhtään tehdä mitään ja omalla jännittämisellä painostin tilannetta varmaan vielä enemmän. Tuomari kuitenkin muuten piti Elvistä, ja tuloksena ERI. Kilpailuryhmässä kätteli viidentenä ulos, sanoi että lisää ulospäin suuntautuneisuutta ja treeniä.

Arvostelu oli mukavaa luettavaa:
"Feminin head. Could be more filled under eyes. Well set ears. Good expression. Correct bite. Well angulated shoulders and upper-arms. Good hindquarters. Excellent coat quality. Need more training. Moves well."


Erittäin vapaasti suomennettuna:
"Feminiini pää. Pitäis olla täydempi silmien alta. Hyvin asettuneet koirat. Hyvä ilme. Oikea purenta. Hyvin kulmautunut lapa ja olkavarsi. Hyvä takaosa. Erinomainen turkin laatu. Tarvitsee lisää treeniä. Liikkuu hyvin."


Vähän ihmettelin tuota tuomarin väistämistä, ei se koskaan ole tutkimisesta pitänyt, mutta on pysynyt paikoillaan mulkoillen. Kotona sitten tajusin, että viimeisin käsittelykerta on eläinlääkäriltä, jossa Elviä piti kunnolla pitää paikoillaan kun ei ollut ihan mukavin toimenpide. Liekö siitä jäänyt vähän jotain hampaankoloon? Harmittaa, jos johtuu siitä enkä tajunnut aiemmin hakea mukavampia käsittelykokemuksia, nyt kahden "huonomman" kerran jälkeen on taas hieman hankalampi saada tilanteesta kiva.

Mutta muuten näyttelypäivä oli varsin mukava, loppua kohden alkoi satamaan, mutta loppuun asti katsottiin. Toivottavasti ensi vuonna uudestaan :)

Kiitos kuvasta Ilona!

3 kommenttia:

 1. En tainnut ehtiä onnitella eilen näyttelypaikalla, joten onnea kovasti! Elvi on kyllä hieno :)

  VastaaPoista
 2. Onnea kanssa täältä! Ja sit eiku mätsäreihin unohtamaan käsittelyhommia, hyvä että huomasit kuitenki mistä johtuu ja pääset korjailemaan paremmin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitämme onnitteluista, harmi Iitu etten mie tajunnut että työkin ootte paikalla! Oisin tullut moikkaamaan Valoa, ehkä joku toinen kerta.

  Ja joo, iloinen oon että keksin jonkun syyn tolle väistelylle! Jos en olisi mitään keksinyt, oisin kyllä ollut aika huolissani!

  VastaaPoista