maanantai 11. kesäkuuta 2012

Jälleen tylsää tokopohdintaa luvassa, ei olla päästy edes agilityyn tuulettamaan koiran aivoja, ohjaajan pitää keskittyä sielläkin yhtä kovasti kuin tokokehässäkin.

Alokkaan liikkeet ehkä tuon kokeen perusteella hanskassa, paljon vain lisää häiriötreeniä, ei saa jumittua omaa laiskutta tekemään vaan tokoja omalla pihalla, etsinnässä super häiritsevät paikat ja treenikaverit.

Avoin luokka käydään varmaankin (= toivottavasti) läpijuoksulla ensi keväänä, ja sen jälkeen taistellaan voittajaluokassa loppuelämä. Jos mennään miun suunnitelman mukaan. :D Katsellaan tilanteen mukaan, voihan se olla, että sitä ykköstulosta saadaan metsästää kissojen ja koirien kanssa myös avoimesta. Ja jos ei tunnu siltä, että voittajaan on kannattavaa lähteä, sitten ollaan avoimessa niin pitkään kuin siellä saadaan olla.

Nyt talven aikana olisi kuitenkin tarkoitus saada piilopaikkis kuntoon, ilman häiriötä ja häiriössä! Pelottaa, että siitä tulee ongelma, mutten stressaa sitä vielä. Kyllä se häiriöttä varmasti oppii makaamaan ja rentoutumaan, mutta katsellaan sitten. En tahdo kuitenkaan yhtään kiirehtiä sen liikkeen kanssa, ettei jouduta tekemään samanlaista työtä kuin tämän tavan makuun eteen.

Seuraamisessa jatketaan kontaktitreenillä, se saisi kestää paremmin. Käännöksissäkin on aina hiottavaa (erityisesti oikealle!! En osaa ite kääntyä sinne suuntaan), ja voittajassahan mukaan tulee askelsiirtymät ja hitaat kävelyt yms. Niiden kanssa pidetään hauskaa ja treenataan hyvään kuntoon, talven pakkasten aikana hyvä olohuoneen matolla treenata peruuttelua ja sivuttaisaskelia.

Jäävät pitäisi olla ihan avoimen luokan kunnossa, toiminut kivasti. Istuminenkin oli hallussa, muttei olla hetkeen tehty, ettei sitä tulisi sitten tarjottua tuolla alokkaan kokeessa. Muistutellaan sitä sitten talven aikana. Jäävissä vahvistetaan miun viereen palamista ja napakoita perusasentoja.

Nouto on, noh vaiheessa. Elvi oottaa, juoksee kapulalle, palauttaa ravissa/laukassa ja perusasento saattaa olla vino. Palautuksiin pitää saada vauhtia ja varmuutta perusasentoihin. Näitä treenataan parasta aikaa, niin metallilla kuin puukapulallakin. Ei onneksi haittaa, vaikka puun tilalle tulee metsku, jos Elvi kotona saa itsekseen hakea kapulan se ottaa mielummin metallin!

Hyppynouto toimii niin kauan kun osaan heittää kapulan suoraan. Jos menee vinoon, on vähän epävarmaa millaisen ratkaisun Elvi tekee. Niihin varmuutta, koska en tosiaan osaa tähdätä.

Kaukot on avoimesta kotona hanskassa, häiriössä jättänyt useamman kerran ensimmäisen istumisen tekemättä, siihen paljon treeniä ja palkka heti ekasta! Tahdon treenata sen varmaksi pitkällä matkalla, että kokeessa tuntuisi sitten helpolta. Seisomisen vaihtoja ollaan tehty nami nenässä ja ihan lähellä, s-m on ehkä vaativin, tuppaa syöksymään nenä edellä maahan, ja tulee samalla eteenpäin. Takapalkkaa pitäisi hyödyntää paljon enemmän näissä, myös avoimen kaukoja treenatessa.

Ruutuakin työstetään kovasti, mutta koiran ja ohjaajan mielestä liian sekavin menetelmin. On ollut palkkaa ruudussa, kosketusalustaa, opeteltu vain menemään ruutuun jne. Nyt alkaa koiralle hieman hahmottua mitä pitää tehdä, ja mihin kohtaan mennä. Paljon treenattavaa siis edessä.

Tunnareita ei tarvitse edes mainita, Elvi ei oo kapuloita koskaan nähnytkään :D Mutta kävyillä ja kepeillä se osaa, eli todistetusti homma hanskassa!

Tulipas vaan tylsää pöpötystä. Ehkä jos ensi kerralla olisi jotain kivaa kuvamateriaalia tai muuta mukavampaa? Ei olla mitään kummallista tehtykään, lomailtu ja löhötty, sama jatkuu edelleen.
Ainiin, ja liikkeiden ketjuttamista, palkkaamattomuuta ja kehumista vielää paljon lisää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti