sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Hullut tokoilijat ajoi Tampereelle Pirkanmaan Noutajakoirien järjestämään möllitokoon lauantaina. Testaamassa siis erikoisvoittajaa ekaa kertaa.

Ihanasti ensimmäisenä luokkana, alkoi ajallaan ja saatiin hyvin käveltyä ja hieman temputeltua alkuun ennen kehää. Miuta perinteisesti jännitti ihan hirveesti paikallaolot, mutta hengissä selvittiin!

Istumisesta 7½ ja makuusta 8, ensimmäisen minuutin ajan molemmissa levoton, sitten rauhottui. Koiraa kyllä palelsikin maata ihan hirveästi, mutta taitavana se napotti siellä paikoillaan, kun palasin. Istumista pitää treenata, mutta makuun annan olla tuollainen, se kun helpottuu hirmuisesti meille uusiin sääntöihin. Tai sanotaanko, että ei helpotu, mutta ongelmat luultavasti muuttuvat :D

Yksilöliikkeet tehtiin sekoitetussa järjestyksessä kahdessa osassa, luoksetulolla alkoi, toisessa osassa noudot ja viimeisenä tunnari, mutta tässä nyt tarinaa siinä järjestykssä kun liikkeet muistan :)

Seuraamisesta taidettiin saada 7½, vinkui askeleissa, paikalla käännöksissä jne ja juoksuosuus ihan surkea. Muuten aika napakkaa tekemistä!

Zeta 9½, asennot hyvin ja seuruu ihan jees muuten, olin tosi tyytyväinen, että tää onnistu!

Luoksetulo 7½, maahanmenossa vinkaisi, stopit ok normikivat.

Ruutu 0... Huonoin :D Elvi oli ihan varma, että eka merkki on kehän toisella laidalla, ja kun oikea merkki löydettiin, Elvi päätti, että ruutu on siellä samassa osoitteessa. Väännettiin pitkään, sikahyvä onnistuminen sitten voittajamaisesti merkiltä lähetettynä. Lopussa sähläsi vielä.

Ohjattu 5, ei meinannut mennä merkille, jota väännettiin jo ruutua tehdessä. Kun sinne päätyi, haki mielettömän hienosti oman ja palautus hyvä!

Metsku 9, muuten makea, mutta palauttaessa nosti pyllyn kun sain kapulan.

Tunnari 0.... Surkeeta! Meni hyvin, haisteli, otti oman, jatkoi haistelua, maistoi viereistä, toi oman... Tiesin, että viimeisenä liikkeenä tulee olemaan tosi vaikea, mutta ootin ees hieman varmempaa suoritusta viime aikojen onnistumisten jälkeen.

Kaukot 8½, vingahti maahanmenossa, ja s-i vaihdossa tuli taakse. Muuten kivat :)

Tuloksena siis pari pistettä yli kolmostulos, ja hieman palkintoja. Tosi miellyttävä koekokemus tästä siis alle, tuomari sekä liikkuri hoiti homman hienosti ja kaikki meni muutenkin niin kuin piti! Nyt vaan nenä kohti oikeita kokeita!

Treeniä on siis edessä paljon, mutta onnistumiset lämmittivät mieltä ja esim. ruudusta en ihan hirveästi jaksa huolestua. Paikallaoloissa kestäminen loi hieman varmuutta tuleviin kokeisiin, ja vaikka en edes uskonut, että se sieltä hiippailisi pois, niin kesti istumassa ainankin :) Vinkumiset oli kummaa, luulen, että pitäisi vähän ennen kehään menoa ottaa autosta aiemmin hengailemaan, nyt tein niinkun esim normi treeneissä ollut tapana koira autosta ja tekemään. Luulen kyllä myös, että kylmässä maassa makaaminen voisi vaikuttaa, kun noita maahanmenoja vingahti niin selkeästi? Tai en luule, mutta pohdin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti