lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuosi 2011

Mitä kaikkea ehtikään tapahtua vuoden aikana? Saavutettiinko asetettuja tavoitteita? Mukava vuosi vietettiin ja opittiin molemmat hurjasti uutta. Kiitämme kaikkia tästä vuodesta, tehdään ensi vuodesta vielä parempi!
Lumen määrästä voinette huomata, että kuva on viime talvelta
Näyttelyitä kierrettiin muutama. Saatiin mitä haettiin, eli ne pari sertiä ja sitten muutama muukin tulos.
- Tammikuussa käytiin Lahden ryhmänäyttelyssä Rainer Vuorisella esittäytymässä, tuloksena PN2 ja ensimmäinen serti, sekä kovasti kehuja.
- Huhtikuussa piipahdettiin Lappeenrannan KV'ssa, tuomarina Hanne Laine Jensen. EH tuloksena ulos kehästä, muuten tosi kiva arvostelu, ne etuliikkeet pudottivat.
- Ajeltiin myös junalla Helsingin KV'ehen, tuomarina saksalainen Josef Pohlinf, tuloksena ROP ja SERT. Kiva arvostelu, ihan koiran näköinen tuli sieltäkin.
- Kesän erikoisnäyttely jäi meiltä välistä koska unohdin ilmoittaa koiran. Pääsin kuitenkin mukaan katselemaan, kiitos matkaseuralaisille! Mukava oli nähdä paljon erilaisia koiria ja tulipa todettua, että hyvä kun rahat säästyivät.
- Päästiin elokuussa käymään Heinolan kaikkien rotujen näyttelyssä, tuomarina Jaana Hartus. Kesken kehityksen oleva koira ja ERIn kanssa ulos kehästä. Ihan mukava näyttelypäivä kuitenkin.
- Marraskuussa oltiin Jyväskylän näyttelyissä. Lauantaina EH Rita Reyniersiltä ja einiin hyvä arvostelu (heikko selkä, ei tarpeeksi rintaa ja polvia, huonot liikkeet = edestä löysät, takaa ahtaat, ei draivia, turkki pehmeä), oli vaativa tuomari, ja ERI saati SA meni vain harvoille. Kiva oli kuitenkin kerrankin käydä oikeasti tiukalla tuomarilla, vaikka ihan kaikkia mielipiteitä Elvin arvostelusta en allekirjoitakaan. Sunnuntaina Laurent Pichardilta PN2, SERT ja varaCACIB tosi kivalla arvostelulla.
Palkintopose
Kesäkuun alussa koettiin sitten meidän mätsäriuran huippuhetki, kelpie oli BIS-kehässä! Ja meillähän oli kunnon korvakoira edustus, kun myös Veera ja Doni kisailivat siellä kanssamme. Lopullisissa tuloksissa BIS2, ihana mäyräkoiranpentu vei ykkössijan. Hurjat palkinnot mukana raahauduttiin kotia kohti.

LAU'n hallintatestissäkin käytiin ja läpäistiin se, joten päästiin loppukeväästä aloittamaan agility, jossa ollaan edistytty jonkun verran. Elvillä tuppaa olemaan vauhtia vähän liikaa, ja olen itse liian hidas enkä hallitse kaikkia ohjauksen kiemuroita, joten meno on vähintäänkin mielenkiintoista. Mutta tästä on suunta vain ylöspäin!

Tokon puolella edistyttiin ehkä eniten. Tuntuu myös, että kesän aikana toi kelpien pääkoppa kehittyi hitusen ja en edes muista, milloin viimeksi oltaisiin treenattu "epäonnistuneesti". Keskittyminen ei herpaannu kuin harvoin, uusia koiria jännittää edelleen, mutta ei mene enää ihan lukkoon. Voin olla vain tästä edistymisestä iloinen, tätä blogia selaillessani viime kevät meni vain häiriökestävyyden panikoinnissa :D Nyt en ole muistanut koko asiaa kuin erittäin harvoin, jee!
Ekassa möllitokossakin käytiin Mikkolan maneesissa helmikuun puolessa välissä. Paikkamakuu ei ollut hyvä, keräsi paineita vieressä piippaavista ja pyörivistä koirista. Muuten teki ok. Sijoituttiin toisiksi mölliluokassa ja tuomari antoi mukavaa palautetta!

Toukokuussa piipahdettiin jälleen möllitokossa. Kaikki muu ok, paitsi se paikkamakuu... Koira häippäsi kehästä, jes. Hypyllekin varasti, mutta se ollaan (toivottavasti?) hiottu nyt kuntoon.
Paikkamakuu pistettiin sitten kokonaan uusiksi, ja nyt sisällä saan olla vaikka missä ja kuinka kauan. Pihallakin tekee kolmen minuutin paikkamakuita ihan ok, pää pyörii, mutta ei ole nousemassa. Häiriössäkin ollaan aloiteltu tekemään ja Donin kanssa tehty jo kohtuullisia makuita.
Syyskuussa Elvi oppi noutamaan! Alunperin ei mitään, ei vaan tuo tai tuo, mutta sylkee pois ja muuta mukavaa, ajattelin, että jes tästähän saatiinkin iso ongelma. Sitten yht' äkkiä se olikin miun vierellä ja odotti että otin kapulan suusta! Fiksu kelpie. Ja metallikin tulee takaisin, sen palautus on kyllä tapahtunut useimmiten ravilla, mutta eiköhän se parane kunhan treenataan.

Alkuvuosi treenattiin kovissa pakkasissa sen mikä pystyttiin. Lenkkeiltiin myös huippu kivojen koirien ja ihmisten kanssa, kiitos kaikille seurasta ja neuvoista. Pakko kuitenkin täältä loskaisen sään keskeltä sanoa, että odotan noita pakkasia ja hankia, ja erikoisesti jäätä! Jää tarjosi meille monet kymmenet kilometrit toisenlaista lenkkimaastoa, ja kivoja kuvaus mahdollisuuksia.

Helmikuussa vietettiin koirien synttäripäivää Haukkulaaksossa, kaikenlaista pientä puuhaa ja syötävää tarjottiin, kiitos kasvattajaperhe järjestämisestä! (:

Kesäkuussa vietettiin aikaa myös mökillä ja veneellä. Ja nautittiin ihanasta lämpimästä säästä! Luustokuviakin käytiin ottamassa puolessa välissä kuuta, lopullisiksi tuloksiksi tuli B/B ja 0/0.

Loman lopussa oli LPKY'n nuorisojaoksen leiri, jossa päästiin käymään. Tehtiin tokon lisäksi jälkeä, hakua ja flyballia! Tottakai perinteistä leiripuuhaa (olympialaiset, lenkkeilyt jne), kivaa oli! (: Harmi että miulla tulee ikä ensi vuonna nuorisojaoksen puuhissa vastaan, toivottavasti saadaan muuten treeniä jostakin suunnalta.

Loppuvuosi on mennyt vähän lomailuksi. Mitään ihmeellistä ei tapahtunut ja aika laiskasti ollaan treenattu. Mutta positiivisena asiana, silloin kun ollaan treenattu niin Elvi on ollut superhieno!.

Tokossa ei tosiaan kisaamaan päästy, koska paikkamakuu ei ole kunnossa. Se oli meillä ehkä tärkein tavoite, mutta toivottavasti onnistuisi ensi vuonna. Jos olisi mahdollista, niin nopeasti se ALO1 alle ja sitten avoimeen? Miuta ei noi alokkaan liikkeet enää jaksa kiinnostaa, ne kyllä pitäisi toimia. Ja avoimen liikkeetkin sitä paikkamakuuta ja luoksetuloa (joka ei varmaan koskaan tule kuntoon...) lukuunottamatta ihan valmiita. Saa nähdä mitä ensi vuosi siis tuo tullessaan.
Muina tavoitteina olisi saada myös se viimeinen serti kevään/kesän aikana. Muita näyttelysuunnitelmia erkkari, joka on ihan meidän kulmilla ja sitten tuomareista riippuen Jyväskylä/Voittaja(t).
Agilityn puolella tavoitteena saada jotenkin yhteistyö pelaamaan, saada epävarmoja esteitä varmoiksi, kontaktit kuntoon ja mahdollisesti episradoille?
Terveyden puolelta koetetaan pysyä kunnossa, ja jos silmät tutkituttaisi.
Muuten tottakai vieläkin ahkerampaa ja tavoitteellisempaa treenausta, hauskoja hetkiä ystävien kanssa ja onnellista mieltä (:

Iloista ja vieläkin parempaa uutta vuotta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta! olette ihania. -jonna

    VastaaPoista
  2. Kivat treenit oli tänään! :) tässä tämä osote:
    http://keskarikoira.blogspot.com

    VastaaPoista